BMWPower.hu - Online BMW Magazin
 Gy.I.K.   Keresés   Taglista   Csoportok   Belépés   Regisztráció

423 / 468 oldal Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 422, 423, 424 ... 466, 467, 468  Következő
Hozzászólások megtekintése:

<   Tuning témák!  »   BMW Turbósítás! Minden ami ezzel kapcsolatos!

Turboá
2006.05.24. 07:24   

Ez viszont már nekem is tetszik... szerintem fel lehet ezt használni többször is...

A higiénikus fertőtlenít, letakarítja a kórokozókat.
R.C.S.

Soltvadkert, Racing Club..    4834    2005.03.14. 21:22
Turboá
2006.05.24. 07:18   

Kikerestem Ticco oldaláról a "drótos" hengerfejet,blokkot. Jól látszik ,hogy nem ér semmit,maga az elv rossz. Ez egy kísérlet,ami elismerést érdemel,tanulni kell mások hibájából...

R.C.S.

Turboá
2006.05.23. 19:56   

Volt már olyan ,hogy úgy kellett visszatolni... nem is olyan rég.Ez egy prototípus és kísérleti stádiumban van. Habár már az utolsó stádiumban....vagy nincs is utolsó? Surprised

R.C.S.

artemis
2006.05.23. 19:27   

Sziasztok.
KIs elmélyedés a múltba:
BMW 320 IMSA Turbo:

Dögöljön az aszfalt !!! Smile

Ae.

166    2005.12.14. 18:14
turbo
2006.05.23. 17:17   

Turboá írta:
turbo írta:
Turbóá!

Be fogsz te férni a versenyautóba? Elég lapi lett Smile
Hát ja.. Jelentem a földön ülök,mármint a padlólemezen. Az ülés nincs "álványon" csak szimplán a lemezre van csavarozva a megerősített pontokhoz. Az öv pedig a karosszériához oldalanként, hátul pedig a csőhőz. Ha kiszakadna az ülés velem együtt egy "hencsergésnél a levegőben,akkor az öv még odatartja,nem kamilláznék a kaszniban faltól falig összeverődve.Persze ezt nem akarom tesztelni,csak tartok tőle...... Confused

Oks!Csak aztán nehogy az legyen majd tökölön hogy te előbb érsz be székkel együtt a célba mint a bmw. Kacsint

kormány mögött ball oldalt :-)    2787    2005.08.01. 12:03
Turboá
2006.05.23. 11:19   

Ahogy anyagilag állunk úgy csak jövőre koptatja az aszfaltot. Idén utcai projektek kerülnek befejezésre.....Lezsié., ..az enyém.,a drag,és talán még zalai csávónak is besegítünk ha elakad...meg még 1-2 db Délután jön a festő,és mázolja a bukócsövet...

R.C.S.

E21M20B27
2006.05.23. 09:55   

Tudnál még felrakni több friss képet a Dragotokról? Nagyon brutálisan néz ki! Surprised Tökölre le lesz fényezve? Very Happy

Turboá írta:

Csakis E21, esetleg egy kis E21! - GO BIG OR GO HOME
http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=15213

Portsmouth - UK    412    2005.08.02. 20:37
Turboá
2006.05.23. 09:47   

turbo írta:
Turbóá!

Hát ja.. Jelentem a földön ülök,mármint a padlólemezen. Az ülés nincs "álványon" csak szimplán a lemezre van csavarozva a megerősített pontokhoz. Az öv pedig a karosszériához oldalanként, hátul pedig a csőhőz. Ha kiszakadna az ülés velem együtt egy "hencsergésnél a levegőben,akkor az öv még odatartja,nem kamilláznék a kaszniban faltól falig összeverődve.Persze ezt nem akarom tesztelni,csak tartok tőle...... Confused

R.C.S.

Gery 325i
2006.05.23. 08:55   

ez nekem is tetszett,szép kielemzése volt a hf.tömítéseknek!Most legalább mindenki tudja hogy merre hány óra.... Kacsint

Szombathely    275    2006.02.22. 12:21
Turboá
2006.05.23. 06:52   

nincs mit.. Blush

R.C.S.

none
2006.05.23. 05:55   

1000 köszi a kimerítő választ Turboá!!

thanx

Turboá írta:
nos.... kezdjük akkor az elején.... A hagyományos tömítés anyaga megfelelne minden szempontból,kissé könnyebben ég át a hengerek között idővel,de ezt leszámítva jó is lenne. A baj az ,hogy egy perforált lemez van a közepébe integrálva,és alul -felül valami képlékenyebb anyag. Ez a kombináns 2mm-es vastagségban oly gyenge,hogy mikor detonál,akkor ezt az anyagot szó szerint megrogyassza,és elkezdi nyujtani a szívó oldal felé. Teszi ezt mindaddíg amíg bele nem képes sűríteni a víztér furatába,majd felfújva azt ,hűtősetszakadásig tölti a turbó.Ha lemezeket ,vagy fémanyagot teszünk akkor annak a megnyúlási esélye szinte elméleti csak. Nem szorítjuk jobban oda,nem is kell,csak épp annyira ,hogy tömítsen. Miközben a gyárit tolja is tömít.
Eleinte nagyobb leszorító erőt próbáltak alkalmazni,persze ez nem jött be,nem segített a tőcsavar sem.Majd impregnálni próbálták-tuk a tömítést felrakás előtt. Hogy jól ráragadjon.Ez is vicc. Érdekes,hogy egész jó eredményeket lehet elérni avval ha egyszerűen bekened a gyári tömítésen az égéstérkarikát pillanatragasztóval,vagy menetrögzítővel.De a legtutibb adetonáció elkerülése,mert akkor eleve nem is gond mindez.Csakhogy a kisérleti stádiumba ez szinte elkerülhetetlen. Egyébként ez nem jobb csak van majdnem olyan mint a tűzkariás megoldás,és egyszerűbb..nem kell marni ,nem kell ezért ripityára szedni.De ha mondjuk 3-bar-al töltenénk akkor már elengedhetetlen...

24    2006.05.08. 12:34
Turboá
2006.05.22. 21:09   

nos.... kezdjük akkor az elején.... A hagyományos tömítés anyaga megfelelne minden szempontból,kissé könnyebben ég át a hengerek között idővel,de ezt leszámítva jó is lenne. A baj az ,hogy egy perforált lemez van a közepébe integrálva,és alul -felül valami képlékenyebb anyag. Ez a kombináns 2mm-es vastagségban oly gyenge,hogy mikor detonál,akkor ezt az anyagot szó szerint megrogyassza,és elkezdi nyujtani a szívó oldal felé. Teszi ezt mindaddíg amíg bele nem képes sűríteni a víztér furatába,majd felfújva azt ,hűtősetszakadásig tölti a turbó.Ha lemezeket ,vagy fémanyagot teszünk akkor annak a megnyúlási esélye szinte elméleti csak. Nem szorítjuk jobban oda,nem is kell,csak épp annyira ,hogy tömítsen. Miközben a gyárit tolja is tömít.
Eleinte nagyobb leszorító erőt próbáltak alkalmazni,persze ez nem jött be,nem segített a tőcsavar sem.Majd impregnálni próbálták-tuk a tömítést felrakás előtt. Hogy jól ráragadjon.Ez is vicc. Érdekes,hogy egész jó eredményeket lehet elérni avval ha egyszerűen bekened a gyári tömítésen az égéstérkarikát pillanatragasztóval,vagy menetrögzítővel.De a legtutibb adetonáció elkerülése,mert akkor eleve nem is gond mindez.Csakhogy a kisérleti stádiumba ez szinte elkerülhetetlen. Egyébként ez nem jobb csak van majdnem olyan mint a tűzkariás megoldás,és egyszerűbb..nem kell marni ,nem kell ezért ripityára szedni.De ha mondjuk 3-bar-al töltenénk akkor már elengedhetetlen...ilusztrálom a multat:

R.C.S.

none
2006.05.22. 20:35   

Had értetlenkedjek tovább egy picit. Értem, hogy nem tömít olyan jól a merev vastag tömítés, de azt nem értem, hogy a többrétegű lemez tömítés miért megoldás arra, hogy ne tolja ki a tömítést a víztér felé? Szóval biztosan jobban tömít, de miért megoldás erre a több réteg? Az MLS-en látni, hogy a két felső rétegen külön horony van belenyomva a két oldalán a vékony tömítésbe, és emiatt gondolom, jobban "befeszül" az a hornyos rész. De ha simán csak lemezeket rakunk össze az miért megoldás erre? Miért ne tolná ki a több réteg közül azt a réteget (mondjuk középen) ami kevésbé tapad a másikhoz? Szóval miért jobb ez a tűzkarikás megoldásnál, vagy azoknál a lehetőségeknél akiket lentebb említettél? Mellesleg megköszönném, ha valóban szereznél egy képet amiről beszéltél.

Köszi! thanx

Turboá írta:
Akinek nem tiszta annak készítek a napokban fotót.Csak gyorasan beírtam mert már napok óta nézegetem a képet,és idegesít a hülyeség. Cool Ja és akinek ez zavaros ,netalán fölöslegesnek tartja annak igaza van. Mert a többrétegű lemez hfej tömítés (pl Honda) az teljesen megfelel ezen megoldások helyett. Nem mogyoródi "nápolyi szelet"!!! Hanem rugóacél lemez,vagy réz lemez,többrétegű akár 5-8 db Szemcsis

turbo
2006.05.22. 20:31   

Olyan coolerem van,aminek mind két vége egyenes,a csőátmérő 60as és maga a cooler is olyan 8-10centi magas lehet.Ha a refi alatt akarom elvinni a csövet akkor anyira lekerülne a cooler hogy pont takarásban lenne a homlokfaltol.

lezsi
2006.05.22. 20:17   

turbo írta:

Ez elég gáz lenne úgyhogy inkább kihagyom Shocked

El kene fernie a csonek a refi alatt atlosan le, ha a huto nincs pont utban..

2355    2005.06.08. 13:21
Turboá
2006.05.22. 20:09   

none írta:
Lehet, hogy hülye kérdés, de miért jobb rétegelve több lemez mint 1 vastag? Confused
Atért mert egy "Betonlap" nem torzul idomodik oda lehúzáskor. Magyarul nagyon merev,emígyen pedig képlékenyebb jobban tömít. Főleg a kilégyított rézlap alul- felül.... Cool

R.C.S.

turbo
2006.05.22. 19:15   

Ez elég gáz lenne úgyhogy inkább kihagyom Shocked

none
2006.05.22. 18:49   

Lehet, hogy hülye kérdés, de miért jobb rétegelve több lemez mint 1 vastag? Confused

turbo
2006.05.22. 17:37   

Turbóá!

turbo
2006.05.22. 17:35   

Hi!

Látom zajlik az élet.Turbóá!Csak így tovább Kacsint
Ma nézegettem hogyan tudnám felrakni az ic-t de sajnos csak úgy lehet ha kirugom a két középső lámpát,pedig ezt nem szeretném mert hát az igazi bmw mégis csak 4 lámpás Very Happy
Van valakinek képe e30rol amiben nincs benne a refi? Oregpapa

Turboá
2006.05.22. 16:31   

Bepörögtem.... Kalapál Infó friss: rézlemezcsík 250 mm széles 0,2mm vstagságtól tekercsbe ,méterre számolva létezik. Bronzlemez csík ,szintén 0,2mm-től 300mm-es széles sávban tekecsben méterre szintén.ezek vanak lágy ill kemény kivitelben, húzott egységes,polírozott felületű anyagok. Létezik rugóacél tábla is 0,2-mmtől,ennek ára még talány de azt mondták ha megtudják üljek le. Sad node sebaj....a lényeg,hogy az anyag nem akadály akár polcról is.Mostmár csak az a kérdés,hogy a Protokon kft hajlandó,tud-e ilyen vékony anyaggal dolgozni. És hogyan feszíti ki ha igen..? Erre holnap kapok választ... Smile ezek a létező kiszerelések nekünk megfelelnek ,mivel az M30 legszélesebb pontja 165mm,tehát vidáman kiadja.....

R.C.S.

Turboá
2006.05.22. 16:04   

Ebbe ilyet akarok rakni ,max annyi kiegészítéssel,hogy a zárólemezek rézből lennének,és a közepe vastagabb is lehetne ,akár alu,de az nem annyira szeret ellenállni a kiégésnek...

R.C.S.

Turboá
2006.05.22. 15:57   

A gyári csavarokat is le lehet húzni M30-nál akár 160 -al is. de 120-on van az enyém, és eddíg jól műxik. A rétegek egymáson való elhelyezkedése nem okozhatja a közéfújást ,mert azok felülete mint az üveg oly síma. A víz és olaj tömítettségre pedig ha nem jó a spray, akkor ott a paszta. Rendszeresen ,amikor hondát rakunk össze akkor evvek kenjük meg a kritikus pontokat,és körbe a szélét, és visszarakjuk a használt tömítést akár 5-ször is. a paszta 250 C-ig a spray 650 C-ig elleneáll. Mindazonálltal a rétegek egymás köztét is befújjuk a spray-vel. a tömítettség garantált. Hengerek közötti átégés kizárt,a kitolás lehetetlen,mert összehasonlíthatattlan az összetartóerő egy hagyományos tömítéssel szemben.Gyorsan szétkaptam egy tömöt. a szemléltetés végett. A spray-t is lefotóztam, létezik ez réz spray-ban is csak az kisebb hőfokig áll ellen. kb 450c-de az is elég bőven... ...

A hozzászólást 0 alkalommal szerkesztették, legutóbb 2006.05.22. 16:06 (1).

R.C.S.

lezsi
2006.05.22. 15:14   

Turboá írta:
márpedig azt kell csináltatni.Ez a kis csík,"csíkocska" semmit nem ér gondoljunk csak bele...még a tömítatséget is lerontja. A képen egy kísérlet látható,ami lehet ,hogy jótékony irányba viszi a kialakult problémát de nem orvosolja azt. Másik: A töbrétegű lemeztömítést 0,5-1 mm-es rugóacéllapokból kell elkészíteni.Amikor megláttam a híres "Mogyoródi tömítést" kiábrándultam,és szégyeltem is magam mert hallomásból ismerve, már ajánlottam is egyeseknek. Ha beprogizza a gyári hfejtömítés paramétereit valaki a lézervágóba akkor az x forint. Ha kérünk belőle 20 db-ot akkor az alig lesz több mint 10 db ára.Csak az anyaggal kerül többe. 20 mm-ig a lézer viszi a rezet is,tehát már csak alapanyag kell. Megoldjuk, A szegedi barátainknak Stan&Pan -éknak Van egy nemesacél vastelepük,ahol szerszámacélok teljes skálája fellelhető.Vagy ami nem azt beszerzik. Ha az anyag megvan akkor átmegyek Kőrösre és rendelek jópár darabot. Utána annyit rakunk egymásba amennyit akarunk,beállíthatjuk vele a kompressziót,és többször is felhasználhatjuk.Úgyhogy ennek a problémának a megoldását a kezembe is veszem! Smile

Hmm.. A hozzaallas nem rossz. thanx

Viszont a gyari MLS-ekben (ld. lenti kep), nem minden reteg egyforma acel, van egy kozepso vastag reteg, ami megadja a vastagsagat, es alul-felul egy rugalmas reteg, ami meg tomit. Utobbikat be szoktak vonni valami modern polimerrel (pl. viton), hogy a vizteret/olajat is jol zarja.
A sok vekony retegben ott latom a problemat, hogy a retegek koze is be tud kuszni a nyomas, es onnan is ki tudja kezdeni az anyagot. Pont emiatt nem javasoljak a gyari tomitesek felstocolasat kompressziocsokkentesre.

Ja, meg tocsavar. Ezeket az MLS-eket nagyobb erovel szoktak lehuzni, amit a gyari menet nem komal annyira...
ARP tocsavar es MLS tomites: Ez mindenkinek bevalt eddig. Kar, hogy ez onmagaban 100e Ft.
Confused

2355    2005.06.08. 13:21
Turboá
2006.05.22. 14:54   

lezsi írta:
Turboá írta:
ez a "drótos" megoldás nekem nem tetszik. Ennek így semmi értelme. Valami eszement barom kitalálta,és ti meg elhiszitek,mert a nagy nyugat írta.Baromság.

Miert? Nem az az elsodleges problema a tomitessel, hogy a legkisebb detonacio elkezdi kitolni a vizter fele? -Szerintem erre jo ez a megoldas.

Akik a karikazas ellen vannak, inkabb azzal szoktak ervelni, hogy azert nem raknak be, hogyha "baj" van, akkor inkabb a tomites engedjen, mint valami mas (dragabb komponens). Ebben is van racio.

A komoly turbos motorokon (japcsik) pedig mar regesreg tobbretegu aceltomites van gyarilag. Csakhogy M20/M30-hoz ez nem terem minden bokorban. (Es nem is olcso)
márpedig azt kell csináltatni.Ez a kis csík,"csíkocska" semmit nem ér gondoljunk csak bele...még a tömítatséget is lerontja. A képen egy kísérlet látható,ami lehet ,hogy jótékony irányba viszi a kialakult problémát de nem orvosolja azt. Másik: A töbrétegű lemeztömítést 0,5-1 mm-es rugóacéllapokból kell elkészíteni.Amikor megláttam a híres "Mogyoródi tömítést" kiábrándultam,és szégyeltem is magam mert hallomásból ismerve, már ajánlottam is egyeseknek. Ha beprogizza a gyári hfejtömítés paramétereit valaki a lézervágóba akkor az x forint. Ha kérünk belőle 20 db-ot akkor az alig lesz több mint 10 db ára.Csak az anyaggal kerül többe. 20 mm-ig a lézer viszi a rezet is,tehát már csak alapanyag kell. Megoldjuk, A szegedi barátainknak Stan&Pan -éknak Van egy nemesacél vastelepük,ahol szerszámacélok teljes skálája fellelhető.Vagy ami nem azt beszerzik. Ha az anyag megvan akkor átmegyek Kőrösre és rendelek jópár darabot. Utána annyit rakunk egymásba amennyit akarunk,beállíthatjuk vele a kompressziót,és többször is felhasználhatjuk.Úgyhogy ennek a problémának a megoldását a kezembe is veszem! Smile

R.C.S.

Hozzászólások megtekintése:   
<Előző téma megtekintése | Következő téma megtekintése> Időzóna: (GMT +1 óra)

423 / 468 oldal
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 422, 423, 424 ... 466, 467, 468  Következő
Tartalomjegyzék  »   Tuning témák!

Új téma nyitása     Hozzászólás a témához

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Vissza az elejére
Egyéni keresés