BMWPower.hu - Online BMW Magazin
 Gy.I.K.   Keresés   Taglista   Csoportok   Belépés   Regisztráció

164 / 468 oldal Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 163, 164, 165 ... 466, 467, 468  Következő
Hozzászólások megtekintése:

<   Tuning témák!  »   BMW Turbósítás! Minden ami ezzel kapcsolatos!

hAMU
2008.04.15. 18:37   

Újra itt Smile . A tegnapi,nagy örömökre ma elég nagy komorság lett. Az autó erejére nincs semmi panasz,viszont az olaj összekeveredett a vízzel. Sad Az autó nemvolt hajtva,pár kigyorsítás,és kb 20km sima utszai használat.(ekkor még nyomás sem volt) A gyujtást is visszavettem,így ma már csörgés sem volt,és 4ezertől sem forgott nagyon többet a moci.
Hol keressem a problémát? Ennyi ideig tartott volna a lemezes hf tömítés? Sad A víz szépen lassan el is fogy belőlle,és alaphangon is melegszik a motor. Valami mentő ötlet?

549    2006.09.12. 21:09
hAMU
2008.04.14. 20:35   

turbo írta:
A karter csövet ne hagyd így mert mikor megjön a nyomás besissen a zoxigén a szelepfedélen keresztül.
Huzd le a csövet a fedélröl és rakj rá egy karterszűrőt Kacsint

Jelentem a csövet lehúztam,oszt úgyvan,osztkész Very Happy . Férretéve a hülyeséget,lessz majd rajta szűrő Kacsint . Sikerült ma naggyából összehozni,mentem vele pár próbakört,hát mit is mondjak...eszméletlen fasza lessz Very Happy Very Happy
Mondjuk még most csak úgyvan üzemanyag,hogy mindíg kicsit dúsan jár,meg a gyujtáson sem állítottam még,de az eddigi is nagyon meggyőző Smile .

turbo
2008.04.14. 19:05   

A karter csövet ne hagyd így mert mikor megjön a nyomás besissen a zoxigén a szelepfedélen keresztül.
Huzd le a csövet a fedélröl és rakj rá egy karterszűrőt Kacsint

kormány mögött ball oldalt :-)    2787    2005.08.01. 12:03
turbo
2008.04.14. 16:03   

hAMU írta:
Sziasztok!
Végre nekem is kezd átalakulni a szekér Very Happy

Még nagy a rendetlenség,és sok ideiglenes megoldás van,de legalább már van valami Smile . Ha minden jólmegy holnap már lessz 1-2 tesztkör.

Mi a mano,szép csendben csak összejön ez Kacsint hajrá.

lacccc
2008.04.14. 09:17   

Ki csinálta neked a turbós leömlőt?

Nyomaték legyen veletek!

Kormány mögött :)    7    2008.04.01. 19:31
speer
2008.04.14. 06:09   

Teljesen felvagyunk csigázva!!! Surprised Very Happy

Bp-P.v.vár    1648    2005.05.02. 06:23
hAMU
2008.04.13. 21:39   

Sziasztok!
Végre nekem is kezd átalakulni a szekér Very Happy

Még nagy a rendetlenség,és sok ideiglenes megoldás van,de legalább már van valami Smile . Ha minden jólmegy holnap már lessz 1-2 tesztkör.

speer
2008.04.12. 17:31   

Szassztok!
Jól sikerült az airbox! Mondanám mindenkinek aki csinálna a bicajára valamiféle airboxot,hogy érdemes belebarkácsolni a tütéket....szívó üzemben nyomatékosabb és rugalmasabb lett! Töltéskor pedig magasabb fordulatokon is jobban muzsikál(lehet,mert nagyobb is lett..)
Megszüntettem a belső w.g-t,és most már csak a külső(nagyobb) w.g szabályozza a nyomást, 1-1.1 bar-ra. Lehet ,hogy az airbox sikerült túl jól,de elkezdett megcsúszkáni a kuplungom(vagy csak ennyit tudott),büdös mint a görény!
Nincs valakinek egy 240mm-es 4-6 ágú szinter tárcsája? Nekem a "lágyabbik" nem nyikorgós-visítós betétezésű volna jobb.
70/385-89-71 Kacsint

turbo
2008.04.12. 09:58   

Turbobá!

Megnézted nekem van-e ETA tárcsád?

turbo
2008.04.12. 09:03   

grafo írta:
turbo írta:
speer írta:
Más...elkészült a módosított betütézett,picit térfogat növelt ,új airbox.A belépő keresztmetszet is megnőtt 52mm-ről 65mm-re. Ez lesz majd "klónozva" az M3-ra is. Very Happy

Zsír Smile akkor jössz ki lacházára?

hát remélem kijön Smile
dani te jössz?

Nanááá Smile addig még kuplungot kell cserélni és ha kész szeretnék egy jo időt menni,egy 14.5 el elégedett lennék mert ilyet megy egy E34 M5

grafo
2008.04.11. 16:16   

turbo írta:
speer írta:
Más...elkészült a módosított betütézett,picit térfogat növelt ,új airbox.A belépő keresztmetszet is megnőtt 52mm-ről 65mm-re. Ez lesz majd "klónozva" az M3-ra is. Very Happy

hát remélem kijön Smile
dani te jössz?

http://graffo.uw.hu/lofasz.jpg

Kecskemét    725    2007.05.30. 19:44
turbo
2008.04.11. 16:00   

speer írta:

speer
2008.04.11. 06:58   

speer
2008.04.11. 06:49   

Hexer írta:
Lenne nekem is egy kerdesem a lefujo szeleppel kapcsolatba. Lattam megoldast mindketore komoly epitoknel, versenyautoknal is.
Intercooler elott vagy utan jobb?
Turbo utan vagy pillango elott?

Én is láttam már többféle elhelyezéssel,de mivel a turbo fordulatszámának fentartása a BOV-al a cél,ezért szerintem a fojtószelephez viszonylag közel-tehát a cooler és a fojtószelep közé- kéne tenni.Azért is gondolom,hogy így a jobb,mert mikor zárod a pillangót,(gázelvételkor)akkor annak közelébe lesz a hirtelen feltorlódott legnagyobb nyomás, tehát innen kéne elengedni,hogy ne hasson vissza a turbináig.
Persze lehet,hogy ezek kis nyüansznyi különbségek a másik fajta elhelyezéssel szemben,és sokszor a helyhiány is meghatározó,hogy hova is kerül.... Kacsint

Hexer
2008.04.10. 21:59   

Lenne nekem is egy kerdesem a lefujo szeleppel kapcsolatba. Lattam megoldast mindketore komoly epitoknel, versenyautoknal is.
Intercooler elott vagy utan jobb?
Turbo utan vagy pillango elott?

376    2007.03.10. 16:40
345i
2008.04.10. 19:30   

Valaki mondja meg légyszi, mekkora a 3.5 folytószelep, pillangószelep átmérője. Sajnos nincs a közelemben és kellene a mérete, de sehol nem találom.

Kecskemét    460    2007.11.15. 19:27
quattrov8
2008.04.08. 16:32   

Hexer írta:
lezsi írta:
Hexer írta:

Hat...nem tudom hogy mennyire egr ez...mivel a kompreszor utan van viszavezetve a fris nyomas alatt levo levego a turbo ele, azaz magat tolti levegovel. Ahogy en ertelmezem az a masodik WG olyan mint egy BOV, csak a kipucsonkba engedi vissza a levegot nem pedig a szabadba.

Ha maghogy lenne, azaz tenyleg egr kent mikorne nem latnam a lengyeget, mert nem lenne Very Happy azaz egy versnyautoba minek viszavezetni azt a levegot ami mar egyszet eleget, goleg a turbo utanra, aztan meg lesz egy BOV is az uton, ahol max a turbo ele kerul egy resze vissza...szoval nagyon semmi ertelmet nem latom ennek... Amugy is az egr-t a pillango szelep utan kotik ha jol tudom Shocked

ps. 800 pacik azert k29-el lettek eletrekeltve Smile

Egyetertek, csak mar nem is mertem szolni emiatt; ugy vettem eszre, hogy elterjedt a rally-szlengben ez a kifejezes, holott nem EGR-rol (Exhaust Gas Recirculation - kipugaz ujrakeringetes), hanem a toltonyomas keringeteserol van szo.

Persze, ha rosszul mukodik a rendszer, es olyankor is nyit a szelep, amikor a nyomas-arany rossz, akkor konnyen atalakul EGR-re Very Happy

Legjobb tudomasom szerint az EGR-t amugy kornyezetvedelmi okokbol hasznaljak, ill. bizonyos esetekben a csorgesi hajlam is csokkentheto vele.

elobb valaszoltam, nem olvastam a te hozzaszolasodat de latom Audi-s kollega sem Smile Pont igy gondolom en is, vigyazni kell az ilyesmivel, mert felrevezethetik az embert.

EGR-t az '50 evekben kezdtek amerikaban fasznalni, aztan eruopaban a '70 evekben mikor a karbik ala tettek (par modelbe).

Akkor bocsi,lehet felületes voltam az olvasásban:)

Egyetlen dolog biztos hogyhatártalan,az emberi hülyeség.

109    2008.01.10. 17:03
Hexer
2008.04.07. 21:59   

lezsi írta:
Hexer írta:

Hat...nem tudom hogy mennyire egr ez...mivel a kompreszor utan van viszavezetve a fris nyomas alatt levo levego a turbo ele, azaz magat tolti levegovel. Ahogy en ertelmezem az a masodik WG olyan mint egy BOV, csak a kipucsonkba engedi vissza a levegot nem pedig a szabadba.

Ha maghogy lenne, azaz tenyleg egr kent mikorne nem latnam a lengyeget, mert nem lenne Very Happy azaz egy versnyautoba minek viszavezetni azt a levegot ami mar egyszet eleget, goleg a turbo utanra, aztan meg lesz egy BOV is az uton, ahol max a turbo ele kerul egy resze vissza...szoval nagyon semmi ertelmet nem latom ennek... Amugy is az egr-t a pillango szelep utan kotik ha jol tudom Shocked

Egyetertek, csak mar nem is mertem szolni emiatt; ugy vettem eszre, hogy elterjedt a rally-szlengben ez a kifejezes, holott nem EGR-rol (Exhaust Gas Recirculation - kipugaz ujrakeringetes), hanem a toltonyomas keringeteserol van szo.

Persze, ha rosszul mukodik a rendszer, es olyankor is nyit a szelep, amikor a nyomas-arany rossz, akkor konnyen atalakul EGR-re Very Happy

Legjobb tudomasom szerint az EGR-t amugy kornyezetvedelmi okokbol hasznaljak, ill. bizonyos esetekben a csorgesi hajlam is csokkentheto vele.

elobb valaszoltam, nem olvastam a te hozzaszolasodat de latom Audi-s kollega sem Smile Pont igy gondolom en is, vigyazni kell az ilyesmivel, mert felrevezethetik az embert.

EGR-t az '50 evekben kezdtek amerikaban fasznalni, aztan eruopaban a '70 evekben mikor a karbik ala tettek (par modelbe).

Hexer
2008.04.07. 21:50   

quattrov8 írta:
Hexer írta:
quattrov8 írta:
speer írta:
Végignézve a képeket,ez azért nagyon ravasz! Itt úgy vannak felszerelve a Wg-k,hogy az egyik W.g-vel szabályozák főleg magát a turbonyomást,de a másik mikor nyit,(a töltőnyomás egy részét)azt visszaengedi a kipufogóba,még a turbina elé,(nem pazarolja el)ezzel a gázok sebesége fentartható,és biztosan kisebb a turbólyuk! Gyakorlatilag mindkettővel a nyomás szabályzása a cél,de olymódon,hogy a nyomás épülése viszont a lehető leggyorsabb legyen. Hmmm....elgondolkodtató,érdemes lenne megcsinálni! Ráadásúl ezek az autók 700-800Le-sek voltak(úgytudom),és hegynek fel,kanyarból ki,szóval baromi erősnek és nyomatékosnak kellett lenniük,"villámgyors "nyomásépülés mellett!
Számomra marha tanúlságosak voltak a képek,köszi,el is mentettem... Kacsint

Ui: Mindíg tanúl az ember valamit.... Very Happy

Ravasznak ravasz,de ezt hivják egr-es ALS-nek.A visszavezetett levegöhöz nagyon sok benzint is adnak,és ettöl van motorfékben akár 100kpa+ turbonyomás.Toyota corolla wrc-ken is ilyenek voltak ,meg néhány rally auton máig van is,de sok kisérletezés,és a megvezérlése sem 1xű,plusz egy hiba,volt turbina kerék...nincs turbinakerék Smile

No comment,nézd meg mi van odairva.:Audi Anti-lag system ... Tehát nem kérdéses,hogy az mi.Én tudom hogy müködik,ez sem vitás,de nem kivánok róla oldalas magyarázatot adni egyenlöre:)Annyit mondok,nagyon jol müködik a mai modern motorvezérlö elektronikákkal....

Ki akar vitat nyitni rolla... Confused
Csak azt kerdem hogy ez miert EGR (exhaust gas recirculation), mert elvileg telyesen megkerulo az egesz a motort, az ne ertelmezedem szerint, ha jol ertelmezem a kepeket, az eggyertelmu hogy ALS.
Itt mar az a kerdes hogy a kompreszor es a porsche wg kozt merre aramlik a levego-gaz. mert ha a kompreszorbol a leomlobe akkor koze nincs az egr-hez, mint fogalom...

De orvendek hogy vannak akik elvezettel olvasgatjak ennek a sracnak a honlapjat, en 1 eve talaltma ra...hat sok okossag van amit altalabn az ember nem tud meg, vagy nincs ideje megnezni egy muzeumban.

Ps. Ha igy alakult akkor viszont szivesen vitazok ha vannak ertelmes ervek Mad es az ember tanul, epito dolgokat szeretem es nem az szamit hogy ki jon ki gyoztesen Szemcsis

quattrov8
2008.04.07. 19:37   

Hexer írta:
quattrov8 írta:
speer írta:
Végignézve a képeket,ez azért nagyon ravasz! Itt úgy vannak felszerelve a Wg-k,hogy az egyik W.g-vel szabályozák főleg magát a turbonyomást,de a másik mikor nyit,(a töltőnyomás egy részét)azt visszaengedi a kipufogóba,még a turbina elé,(nem pazarolja el)ezzel a gázok sebesége fentartható,és biztosan kisebb a turbólyuk! Gyakorlatilag mindkettővel a nyomás szabályzása a cél,de olymódon,hogy a nyomás épülése viszont a lehető leggyorsabb legyen. Hmmm....elgondolkodtató,érdemes lenne megcsinálni! Ráadásúl ezek az autók 700-800Le-sek voltak(úgytudom),és hegynek fel,kanyarból ki,szóval baromi erősnek és nyomatékosnak kellett lenniük,"villámgyors "nyomásépülés mellett!

Ravasznak ravasz,de ezt hivják egr-es ALS-nek.A visszavezetett levegöhöz nagyon sok benzint is adnak,és ettöl van motorfékben akár 100kpa+ turbonyomás.Toyota corolla wrc-ken is ilyenek voltak ,meg néhány rally auton máig van is,de sok kisérletezés,és a megvezérlése sem 1xű,plusz egy hiba,volt turbina kerék...nincs turbinakerék Smile

No comment,nézd meg mi van odairva.:Audi Anti-lag system ... Tehát nem kérdéses,hogy az mi.Én tudom hogy müködik,ez sem vitás,de nem kivánok róla oldalas magyarázatot adni egyenlöre:)Annyit mondok,nagyon jol müködik a mai modern motorvezérlö elektronikákkal....

Egyetlen dolog biztos hogyhatártalan,az emberi hülyeség.

109    2008.01.10. 17:03
turbo
2008.04.07. 18:35   

speer írta:
turbo írta:
Lacházára megy valaki gyorsulni? Surprised

Elvileg,ha elkészül addig a nyúú airboxom,és a csövezés,akkor Rolival kinézünk.... Kacsint

Nagyon jooo lenne mán ,végre értelmes autokat látni. Smile
Nekem is addig még kuplungot kell cserélni de szeretném megtudni mit megy a nagytepsim.

speer
2008.04.07. 17:52   

turbo írta:
Lacházára megy valaki gyorsulni? Surprised

Elvileg,ha elkészül addig a nyúú airboxom,és a csövezés,akkor Rolival kinézünk.... Kacsint

lezsi
2008.04.07. 17:33   

Hexer írta:

2355    2005.06.08. 13:21
hAMU
2008.04.07. 17:27   

erik3_6 írta:
hAMU írta:
lezsi írta:
hAMU írta:

És pl a gyári M20 vezérlő szerinted elbírná a két sort?

Talan. De nem fogadnek ra. Persze igy sok ertelme nincs, ha egyszerre kellenek, akkor bele kell rakni egy sor nagyobbat, es kesz.

Értem! Majd egyszer kipróbáljuk... Mad Egyenlőre nincs ilyen gond,mert vannak nagyobb injektorjaim Eriktől,amiket azthiszem tőled vett,mikor még nemvolt neki meg a vems. Vándorolnak az alkatrészek... Very Happy

Nekem a kompim van lezsitől illetve csak volt, mert turbo autójában teljesít már szolgálatot, az injektorok amiket kaptál máshonnan vannak, csak hogy nehogy. Very Happy

Akkor én kérek elnézést Very Happy . Amúgy ha nemlessz fennakadás,jövőhéten már azok az injektorok szolgátatják a kellő üzemanyagot Mad Mad

lezsi
2008.04.07. 17:23   

345i írta:
quattrov8 írta:
speer írta:

Pont erre gondoltam, hogy mennyi időt bír ki így egy turbó. Szerintem még üzemórában se mérték

Naja, pont ezt irja a csoka, hogy 1 orat sem birtak ki a szelepek/csonk beeges nelkul. Alapjarat 4000rpm, stb..
-Meg hogy ahany ilyen autot latott eddig, azon mind ki volt iktatva ez a levegokeringeto rendszer. Smile
Ja es a turbo K29/27 hibrid, nem sima 27 Smile

Viszont tudok neked olyan turbot adni, aminek naphosszat adhatod az ALS-t es semmi baja nem lesz, tapasztalat Mad

2355    2005.06.08. 13:21
Hozzászólások megtekintése:   
<Előző téma megtekintése | Következő téma megtekintése> Időzóna: (GMT +1 óra)

164 / 468 oldal
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 163, 164, 165 ... 466, 467, 468  Következő
Tartalomjegyzék  »   Tuning témák!

Új téma nyitása     Hozzászólás a témához

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Vissza az elejére
Egyéni keresés