| |
|
hAMU
|
2008.04.15. 18:37
|
|
|

|
Újra itt  . A tegnapi,nagy örömökre ma elég nagy komorság lett. Az autó erejére nincs semmi panasz,viszont az olaj összekeveredett a vízzel.  Az autó nemvolt hajtva,pár kigyorsítás,és kb 20km sima utszai használat.(ekkor még nyomás sem volt) A gyujtást is visszavettem,így ma már csörgés sem volt,és 4ezertől sem forgott nagyon többet a moci.
Hol keressem a problémát? Ennyi ideig tartott volna a lemezes hf tömítés?  A víz szépen lassan el is fogy belőlle,és alaphangon is melegszik a motor. Valami mentő ötlet?
|
|
549 2006.09.12. 21:09 |
|
|
hAMU
|
2008.04.14. 20:35
|
|
|

|
| turbo írta: | A karter csövet ne hagyd így mert mikor megjön a nyomás besissen a zoxigén a szelepfedélen keresztül.
Huzd le a csövet a fedélröl és rakj rá egy karterszűrőt |
Jelentem a csövet lehúztam,oszt úgyvan,osztkész . Férretéve a hülyeséget,lessz majd rajta szűrő . Sikerült ma naggyából összehozni,mentem vele pár próbakört,hát mit is mondjak...eszméletlen fasza lessz
Mondjuk még most csak úgyvan üzemanyag,hogy mindíg kicsit dúsan jár,meg a gyujtáson sem állítottam még,de az eddigi is nagyon meggyőző .
|
|
|
|
turbo
|
2008.04.14. 19:05
|
|
|

|
|
|
turbo
|
2008.04.14. 16:03
|
|
|

|
| hAMU írta: | Sziasztok!
Végre nekem is kezd átalakulni a szekér

Még nagy a rendetlenség,és sok ideiglenes megoldás van,de legalább már van valami . Ha minden jólmegy holnap már lessz 1-2 tesztkör. |
Mi a mano,szép csendben csak összejön ez hajrá.
|
|
kormány mögött ball oldalt :-) 2787 2005.08.01. 12:03 |
|
|
lacccc
|
2008.04.14. 09:17
|
|
|

|
|
|
speer
|
2008.04.14. 06:09
|
|
|

|
|
|
hAMU
|
2008.04.13. 21:39
|
|
|

|
Sziasztok!
Végre nekem is kezd átalakulni a szekér
Még nagy a rendetlenség,és sok ideiglenes megoldás van,de legalább már van valami  . Ha minden jólmegy holnap már lessz 1-2 tesztkör.
|
|
|
|
speer
|
2008.04.12. 17:31
|
|
|

|
Szassztok!
Jól sikerült az airbox! Mondanám mindenkinek aki csinálna a bicajára valamiféle airboxot,hogy érdemes belebarkácsolni a tütéket....szívó üzemben nyomatékosabb és rugalmasabb lett! Töltéskor pedig magasabb fordulatokon is jobban muzsikál(lehet,mert nagyobb is lett..)
Megszüntettem a belső w.g-t,és most már csak a külső(nagyobb) w.g szabályozza a nyomást, 1-1.1 bar-ra. Lehet ,hogy az airbox sikerült túl jól,de elkezdett megcsúszkáni a kuplungom(vagy csak ennyit tudott),büdös mint a görény!
Nincs valakinek egy 240mm-es 4-6 ágú szinter tárcsája? Nekem a "lágyabbik" nem nyikorgós-visítós betétezésű volna jobb.
70/385-89-71 
|
|
Bp-P.v.vár 1648 2005.05.02. 06:23 |
|
|
turbo
|
2008.04.12. 09:58
|
|
|

|
|
|
turbo
|
2008.04.12. 09:03
|
|
|

|
| grafo írta: | | turbo írta: | | speer írta: | Más...elkészült a módosított betütézett,picit térfogat növelt ,új airbox.A belépő keresztmetszet is megnőtt 52mm-ről 65mm-re. Ez lesz majd "klónozva" az M3-ra is.
 |
Zsír akkor jössz ki lacházára? |
hát remélem kijön
dani te jössz? |
Nanááá addig még kuplungot kell cserélni és ha kész szeretnék egy jo időt menni,egy 14.5 el elégedett lennék mert ilyet megy egy E34 M5
|
|
|
|
grafo
|
2008.04.11. 16:16
|
|
|

|
| turbo írta: | | speer írta: | Más...elkészült a módosított betütézett,picit térfogat növelt ,új airbox.A belépő keresztmetszet is megnőtt 52mm-ről 65mm-re. Ez lesz majd "klónozva" az M3-ra is.
 |
Zsír akkor jössz ki lacházára? |
hát remélem kijön
dani te jössz?
|
http://graffo.uw.hu/lofasz.jpg

|
Kecskemét 725 2007.05.30. 19:44 |
|
|
turbo
|
2008.04.11. 16:00
|
|
|

|
| speer írta: | Más...elkészült a módosított betütézett,picit térfogat növelt ,új airbox.A belépő keresztmetszet is megnőtt 52mm-ről 65mm-re. Ez lesz majd "klónozva" az M3-ra is.
 |
Zsír akkor jössz ki lacházára?
|
|
|
|
speer
|
2008.04.11. 06:58
|
|
|

|
|
|
speer
|
2008.04.11. 06:49
|
|
|

|
| Hexer írta: | Lenne nekem is egy kerdesem a lefujo szeleppel kapcsolatba. Lattam megoldast mindketore komoly epitoknel, versenyautoknal is.
Intercooler elott vagy utan jobb?
Turbo utan vagy pillango elott? |
Én is láttam már többféle elhelyezéssel,de mivel a turbo fordulatszámának fentartása a BOV-al a cél,ezért szerintem a fojtószelephez viszonylag közel-tehát a cooler és a fojtószelep közé- kéne tenni.Azért is gondolom,hogy így a jobb,mert mikor zárod a pillangót,(gázelvételkor)akkor annak közelébe lesz a hirtelen feltorlódott legnagyobb nyomás, tehát innen kéne elengedni,hogy ne hasson vissza a turbináig.
Persze lehet,hogy ezek kis nyüansznyi különbségek a másik fajta elhelyezéssel szemben,és sokszor a helyhiány is meghatározó,hogy hova is kerül.... 
|
|
|
|
Hexer
|
2008.04.10. 21:59
|
|
|

|
|
Lenne nekem is egy kerdesem a lefujo szeleppel kapcsolatba. Lattam megoldast mindketore komoly epitoknel, versenyautoknal is.
Intercooler elott vagy utan jobb?
Turbo utan vagy pillango elott?
|
|
376 2007.03.10. 16:40 |
|
|
345i
|
2008.04.10. 19:30
|
|
|

|
|
|
quattrov8
|
2008.04.08. 16:32
|
|
|

|
| Hexer írta: | | lezsi írta: | | Hexer írta: |
Hat...nem tudom hogy mennyire egr ez...mivel a kompreszor utan van viszavezetve a fris nyomas alatt levo levego a turbo ele, azaz magat tolti levegovel. Ahogy en ertelmezem az a masodik WG olyan mint egy BOV, csak a kipucsonkba engedi vissza a levegot nem pedig a szabadba.
Ha maghogy lenne, azaz tenyleg egr kent mikorne nem latnam a lengyeget, mert nem lenne azaz egy versnyautoba minek viszavezetni azt a levegot ami mar egyszet eleget, goleg a turbo utanra, aztan meg lesz egy BOV is az uton, ahol max a turbo ele kerul egy resze vissza...szoval nagyon semmi ertelmet nem latom ennek... Amugy is az egr-t a pillango szelep utan kotik ha jol tudom
ps. 800 pacik azert k29-el lettek eletrekeltve |
Egyetertek, csak mar nem is mertem szolni emiatt; ugy vettem eszre, hogy elterjedt a rally-szlengben ez a kifejezes, holott nem EGR-rol (Exhaust Gas Recirculation - kipugaz ujrakeringetes), hanem a toltonyomas keringeteserol van szo.
Persze, ha rosszul mukodik a rendszer, es olyankor is nyit a szelep, amikor a nyomas-arany rossz, akkor konnyen atalakul EGR-re
Legjobb tudomasom szerint az EGR-t amugy kornyezetvedelmi okokbol hasznaljak, ill. bizonyos esetekben a csorgesi hajlam is csokkentheto vele. |
elobb valaszoltam, nem olvastam a te hozzaszolasodat de latom Audi-s kollega sem Pont igy gondolom en is, vigyazni kell az ilyesmivel, mert felrevezethetik az embert.
EGR-t az '50 evekben kezdtek amerikaban fasznalni, aztan eruopaban a '70 evekben mikor a karbik ala tettek (par modelbe). |
Akkor bocsi,lehet felületes voltam az olvasásban:)
|
Egyetlen dolog biztos hogyhatártalan,az emberi hülyeség.
|
109 2008.01.10. 17:03 |
|
|
Hexer
|
2008.04.07. 21:59
|
|
|

|
| lezsi írta: | | Hexer írta: |
Hat...nem tudom hogy mennyire egr ez...mivel a kompreszor utan van viszavezetve a fris nyomas alatt levo levego a turbo ele, azaz magat tolti levegovel. Ahogy en ertelmezem az a masodik WG olyan mint egy BOV, csak a kipucsonkba engedi vissza a levegot nem pedig a szabadba.
Ha maghogy lenne, azaz tenyleg egr kent mikorne nem latnam a lengyeget, mert nem lenne azaz egy versnyautoba minek viszavezetni azt a levegot ami mar egyszet eleget, goleg a turbo utanra, aztan meg lesz egy BOV is az uton, ahol max a turbo ele kerul egy resze vissza...szoval nagyon semmi ertelmet nem latom ennek... Amugy is az egr-t a pillango szelep utan kotik ha jol tudom
Egyetertek, csak mar nem is mertem szolni emiatt; ugy vettem eszre, hogy elterjedt a rally-szlengben ez a kifejezes, holott nem EGR-rol (Exhaust Gas Recirculation - kipugaz ujrakeringetes), hanem a toltonyomas keringeteserol van szo.
Persze, ha rosszul mukodik a rendszer, es olyankor is nyit a szelep, amikor a nyomas-arany rossz, akkor konnyen atalakul EGR-re
Legjobb tudomasom szerint az EGR-t amugy kornyezetvedelmi okokbol hasznaljak, ill. bizonyos esetekben a csorgesi hajlam is csokkentheto vele. |
elobb valaszoltam, nem olvastam a te hozzaszolasodat de latom Audi-s kollega sem Pont igy gondolom en is, vigyazni kell az ilyesmivel, mert felrevezethetik az embert.
EGR-t az '50 evekben kezdtek amerikaban fasznalni, aztan eruopaban a '70 evekben mikor a karbik ala tettek (par modelbe).
|
|
|
|
Hexer
|
2008.04.07. 21:50
|
|
|

|
| quattrov8 írta: | | Hexer írta: | | quattrov8 írta: | | speer írta: | Végignézve a képeket,ez azért nagyon ravasz! Itt úgy vannak felszerelve a Wg-k,hogy az egyik W.g-vel szabályozák főleg magát a turbonyomást,de a másik mikor nyit,(a töltőnyomás egy részét)azt visszaengedi a kipufogóba,még a turbina elé,(nem pazarolja el)ezzel a gázok sebesége fentartható,és biztosan kisebb a turbólyuk! Gyakorlatilag mindkettővel a nyomás szabályzása a cél,de olymódon,hogy a nyomás épülése viszont a lehető leggyorsabb legyen. Hmmm....elgondolkodtató,érdemes lenne megcsinálni! Ráadásúl ezek az autók 700-800Le-sek voltak(úgytudom),és hegynek fel,kanyarból ki,szóval baromi erősnek és nyomatékosnak kellett lenniük,"villámgyors "nyomásépülés mellett!
Számomra marha tanúlságosak voltak a képek,köszi,el is mentettem...
Ui: Mindíg tanúl az ember valamit.... |
Ravasznak ravasz,de ezt hivják egr-es ALS-nek.A visszavezetett levegöhöz nagyon sok benzint is adnak,és ettöl van motorfékben akár 100kpa+ turbonyomás.Toyota corolla wrc-ken is ilyenek voltak ,meg néhány rally auton máig van is,de sok kisérletezés,és a megvezérlése sem 1xű,plusz egy hiba,volt turbina kerék...nincs turbinakerék |
No comment,nézd meg mi van odairva.:Audi Anti-lag system ... Tehát nem kérdéses,hogy az mi.Én tudom hogy müködik,ez sem vitás,de nem kivánok róla oldalas magyarázatot adni egyenlöre:)Annyit mondok,nagyon jol müködik a mai modern motorvezérlö elektronikákkal.... |
Ki akar vitat nyitni rolla...
Csak azt kerdem hogy ez miert EGR (exhaust gas recirculation), mert elvileg telyesen megkerulo az egesz a motort, az ne ertelmezedem szerint, ha jol ertelmezem a kepeket, az eggyertelmu hogy ALS.
Itt mar az a kerdes hogy a kompreszor es a porsche wg kozt merre aramlik a levego-gaz. mert ha a kompreszorbol a leomlobe akkor koze nincs az egr-hez, mint fogalom...
De orvendek hogy vannak akik elvezettel olvasgatjak ennek a sracnak a honlapjat, en 1 eve talaltma ra...hat sok okossag van amit altalabn az ember nem tud meg, vagy nincs ideje megnezni egy muzeumban.
Ps. Ha igy alakult akkor viszont szivesen vitazok ha vannak ertelmes ervek es az ember tanul, epito dolgokat szeretem es nem az szamit hogy ki jon ki gyoztesen 
|
|
|
|
quattrov8
|
2008.04.07. 19:37
|
|
|

|
| Hexer írta: | | quattrov8 írta: | | speer írta: | Végignézve a képeket,ez azért nagyon ravasz! Itt úgy vannak felszerelve a Wg-k,hogy az egyik W.g-vel szabályozák főleg magát a turbonyomást,de a másik mikor nyit,(a töltőnyomás egy részét)azt visszaengedi a kipufogóba,még a turbina elé,(nem pazarolja el)ezzel a gázok sebesége fentartható,és biztosan kisebb a turbólyuk! Gyakorlatilag mindkettővel a nyomás szabályzása a cél,de olymódon,hogy a nyomás épülése viszont a lehető leggyorsabb legyen. Hmmm....elgondolkodtató,érdemes lenne megcsinálni! Ráadásúl ezek az autók 700-800Le-sek voltak(úgytudom),és hegynek fel,kanyarból ki,szóval baromi erősnek és nyomatékosnak kellett lenniük,"villámgyors "nyomásépülés mellett!
Ravasznak ravasz,de ezt hivják egr-es ALS-nek.A visszavezetett levegöhöz nagyon sok benzint is adnak,és ettöl van motorfékben akár 100kpa+ turbonyomás.Toyota corolla wrc-ken is ilyenek voltak ,meg néhány rally auton máig van is,de sok kisérletezés,és a megvezérlése sem 1xű,plusz egy hiba,volt turbina kerék...nincs turbinakerék |
No comment,nézd meg mi van odairva.:Audi Anti-lag system ... Tehát nem kérdéses,hogy az mi.Én tudom hogy müködik,ez sem vitás,de nem kivánok róla oldalas magyarázatot adni egyenlöre:)Annyit mondok,nagyon jol müködik a mai modern motorvezérlö elektronikákkal....
|
Egyetlen dolog biztos hogyhatártalan,az emberi hülyeség.
|
109 2008.01.10. 17:03 |
|
|
turbo
|
2008.04.07. 18:35
|
|
|

|
| speer írta: | | turbo írta: | Lacházára megy valaki gyorsulni? |
Elvileg,ha elkészül addig a nyúú airboxom,és a csövezés,akkor Rolival kinézünk.... |
Nagyon jooo lenne mán ,végre értelmes autokat látni.
Nekem is addig még kuplungot kell cserélni de szeretném megtudni mit megy a nagytepsim.
|
|
|
|
speer
|
2008.04.07. 17:52
|
|
|

|
| turbo írta: | Lacházára megy valaki gyorsulni? |
Elvileg,ha elkészül addig a nyúú airboxom,és a csövezés,akkor Rolival kinézünk.... 
|
|
|
|
lezsi
|
2008.04.07. 17:33
|
|
|

|
| Hexer írta: |
Legjobb tudomasom szerint az EGR-t amugy kornyezetvedelmi okokbol hasznaljak, ill. bizonyos esetekben a csorgesi hajlam is csokkentheto vele.
|
|
2355 2005.06.08. 13:21 |
|
|
hAMU
|
2008.04.07. 17:27
|
|
|

|
| erik3_6 írta: | | hAMU írta: | | lezsi írta: | | hAMU írta: |
És pl a gyári M20 vezérlő szerinted elbírná a két sort? |
Talan. De nem fogadnek ra. Persze igy sok ertelme nincs, ha egyszerre kellenek, akkor bele kell rakni egy sor nagyobbat, es kesz. |
Értem! Majd egyszer kipróbáljuk... Egyenlőre nincs ilyen gond,mert vannak nagyobb injektorjaim Eriktől,amiket azthiszem tőled vett,mikor még nemvolt neki meg a vems. Vándorolnak az alkatrészek... |
Nekem a kompim van lezsitől illetve csak volt, mert turbo autójában teljesít már szolgálatot, az injektorok amiket kaptál máshonnan vannak, csak hogy nehogy. |
Akkor én kérek elnézést . Amúgy ha nemlessz fennakadás,jövőhéten már azok az injektorok szolgátatják a kellő üzemanyagot 
|
|
|
|
lezsi
|
2008.04.07. 17:23
|
|
|

|
| 345i írta: | | quattrov8 írta: | | speer írta: | Végignézve a képeket,ez azért nagyon ravasz! Itt úgy vannak felszerelve a Wg-k,hogy az egyik W.g-vel szabályozák főleg magát a turbonyomást,de a másik mikor nyit,(a töltőnyomás egy részét)azt visszaengedi a kipufogóba,még a turbina elé,(nem pazarolja el)ezzel a gázok sebesége fentartható,és biztosan kisebb a turbólyuk! Gyakorlatilag mindkettővel a nyomás szabályzása a cél,de olymódon,hogy a nyomás épülése viszont a lehető leggyorsabb legyen. Hmmm....elgondolkodtató,érdemes lenne megcsinálni! Ráadásúl ezek az autók 700-800Le-sek voltak(úgytudom),és hegynek fel,kanyarból ki,szóval baromi erősnek és nyomatékosnak kellett lenniük,"villámgyors "nyomásépülés mellett!
Pont erre gondoltam, hogy mennyi időt bír ki így egy turbó. Szerintem még üzemórában se mérték |
Naja, pont ezt irja a csoka, hogy 1 orat sem birtak ki a szelepek/csonk beeges nelkul. Alapjarat 4000rpm, stb..
-Meg hogy ahany ilyen autot latott eddig, azon mind ki volt iktatva ez a levegokeringeto rendszer.
Ja es a turbo K29/27 hibrid, nem sima 27
Viszont tudok neked olyan turbot adni, aminek naphosszat adhatod az ALS-t es semmi baja nem lesz, tapasztalat 
|
|
2355 2005.06.08. 13:21 |
|
|
|