BmwPower.hu - BMW fanatikusok oldala
 Gy.I.K.   Keresés   Taglista   Csoportok   Belépés   Regisztráció

23 / 33 oldal Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 31, 32, 33  Következő
Hozzászólások megtekintése:

<   Tuning témák!  »   Felpörgetett motorok! Versenyteknika rulz!

Turboá
2006.08.14. 08:09   

Hali ! Régen jártam erre,benéztem egy kicsit...

A higiénikus fertőtlenít, letakarítja a kórokozókat.
R.C.S.

Soltvadkert, Racing Club..    4834    2005.03.14. 21:22
Janoka
2006.08.12. 12:23   

lezsi írta:
Janoka írta:
Kompressszor, hmmm.....
van itt a pékségben egy kompresszor egy 10kw-os 3fázisú moci hajtja, indulás után percek alatt feltölt 12!! barra egy 1000 literes! tartályt. Szerintem nem lehetnek olyan nagy résveszteségei....Iszonyatosat nyom...
Üdv

Hat.. biztos jo nagy.
En ugy szamoltam, hogy egy gyorsulas alkalmaval (400m) az M30 megeszik ~4m3 levegot. Ez mar a suritett allapot. Kozben az se baj ha hideg! Surprised

Mondjuk akkora mint egy 600 literes fagyasztóláda, de láttam szétszedve olajcsere alkalmával és a turbinarész kb 50x40x30cméter, ami kicsi, de abban a nagy dobozban van és 5 centi zajszigetelő van körben, hogy csendes legyen.
Nem tudom ,de ha legközelebb megyek megnézem a légszállítását, hogy okosodjunk Very Happy

06 30 4191891 és Ostffyasszonyfa    886    2005.05.15. 17:32
Bandita
2006.08.11. 19:27   

zalai csávó írta:
Nezz csak be hozzam Very Happy

nolám,az elveszett bárány is hazatalált Very Happy Szemcsis

Powered by BMW
http://www.gportal.hu/bmw-team-kecskemet

Kecskemét    2767    2005.07.29. 00:47
zalai csávó
2006.08.11. 18:21   

Nezz csak be hozzam Very Happy

28    2005.07.15. 22:24
lezsi
2006.08.08. 18:23   

Janoka írta:
Kompressszor, hmmm.....
van itt a pékségben egy kompresszor egy 10kw-os 3fázisú moci hajtja, indulás után percek alatt feltölt 12!! barra egy 1000 literes! tartályt. Szerintem nem lehetnek olyan nagy résveszteségei....Iszonyatosat nyom...
Üdv

Hat.. biztos jo nagy.
En ugy szamoltam, hogy egy gyorsulas alkalmaval (400m) az M30 megeszik ~4m3 levegot. Ez mar a suritett allapot. Kozben az se baj ha hideg! Surprised

2356    2005.06.08. 13:21
Janoka
2006.08.08. 18:01   

Kompressszor, hmmm.....
Üdv

06 30 4191891 és Ostffyasszonyfa    886    2005.05.15. 17:32
I-scream
2006.08.07. 12:40   

Karell Gott írta:
I-scream írta:
Karell Gott írta:
Látom azért vannak érvek,és ellnérvek a kompresszor terén,és hála isten,vannak olyanok akik jobban benne vannak ebben.Igazából az a probléma,hogy baszott ritka ez a fajta feltöltési rendszer,főleg a kompresszorok gyártási technológiájának pontossága miatt.
Ettől függetlenül még mindig jobban szimpatizálok ezzel az eljárással,mint egy turbóval.
Várom továbbra is az építő-lebeszélő Very Happy javaslatokat ezen a téren.

Szóval hajrá-hajrá Urak!!!!! Kacsint

Végignézve a Bmw motorpalettáját, sztem mindenki talál ott magának megfelelő teljesítményű motort,amire nem kell se turbo,se kompresszor.Ráadásul bizonyított fogyasztással. Ha munka mellett lenne elegendő időm és pénzem,hogy 500 lóerős M6-osomat biturbósra alakítsam,biztosan meg is tenném.

Ebben igazad van.Csak vannak voltak lesznek Arcok akik valahogy nem bírnak belenyugodni abba,hogy olyan az autójuk ahogy épp van.Ha a kihívást nézzük és belegondolunk,az nem elégíti ki bizonyos embertípusok igényeit.Ezért aztán időt,pénzt fáradságot nem kímélve olyanba vágják fejszéjüket ami nem sűrűn fordult elő eddig kis hazánkban.Legalább is bmw-k terén.
Én is vehetnék mondjuk egy 2,5 mocit a kocsiba,de nagy a valószínüsége,hogy inkább a jelenlegiből csinálom meg,még ha 2x annyiba is kerül.
Mert én egy ilyen marha vagyok Very Happy .Mert nekem semmi sem jó Very Happy
És rajtam kívül még van egy pár marha aki szintén ezt az utat választja Szemcsis

Ezúton kérek elnézést Mindenkitől akit esetleg sértettem ezzel a hsz-el,nem ez volt a cél.
Rád sem haragszom I-Scream,csak válaszoltam!

Uff Angyali

Cső! Nem sértő, amit írtál, én meg kihagytam, h nekem is van egy 2,7 mocim a fészerben, ezt bele akarom rakni abba az e21-be, amibe most egy e30 323 blokk van. Persze kell még rá 2,5-ös ltmérő, pillangó, 6leömlő, nagyobb airbox,gykábel, hogy teljes legyen. Csak az a baj, h olyanok is akarnak autót tuningolni,mint az,akitől az autót vettem. Nekiállt,h ő majd milyen fasza autót fog építeni,csakhogy amihez hozzányúlt, azt elbaszta.És az a baj, h mindenhez hozzányúlt,merthogy csontra szét volt szedve a motor is, meg a kasztni is.Úgy hogy én meg barom módjára megvettem, -gondoltam, biztos csak elkötött vmit, azért nem indul a gép.Azóta szépen MINDENT ki kellett cserélni, az árából már vehettem volna egy e36-ot. De nem tudtam mit tenni, az ember elsőre nem látja, hogy belepolíroznak a pillangóba, ezzel rögtön elcseszte a gyújtásnak a vákuumcsatornáját, összenyitott két szelepet,vagy h nem lehetett szinkronba hozni a felső holtponti jeleket.Tehát olyan hibák merültek fel, amikre soha nem is gondoltam,pedig én is autószerelő vagyok. De már nem akarom túllépni a saját határaimat.
Írom ezt azért,nehogy más is egy gyenge pillanatában leírja az autóját.Egyébként a másodszorra összerakott motor jól működik, de gyári úton sokkal gyorsabb és olcsóbb lett volna.

Gyöngyös    758    2006.07.09. 22:40
artemis
2006.08.07. 11:43   

Sziasztok!
Visszaértem, és győzöm visszaolvasni a hozzászólásokat... Smile
Örömmel látom, hogy zajlik itt az élet Kacsint

Megjegyezném, hogy tudtommal az USA-ban legalábbis a Top Fuel Dragstereknél mind kompresszorral mennek azok a 8,2-es V8-asok 5000 valahány lóerővel... De CSAK azért, mert a turbókat KITILTOTTÁK. Very Happy

Egyébként az is teljesen téves nézet, hogy ha a kocsimra kompresszort szerelek, akkor rögtön alapjárattól tölt! Ugyanazok a variációk megvannak, mint a turbóknál ( lehet, most egyeseket elkeseritek - hehe, miért legyen a kompresszorosoknak könnyebb dolguk, nem is lenne igazságos Very Happy ).
Tehát, kicsi kompresszor = szinte alapról tol, de nagyobb fordulaton kifogy a szuszból, nagy kompresszor = kis fordulaton semmi, nagy fordulaton nagy lóerő Szemcsis Ezek a kompresszorok csak áttolják magukon a levegőt (most nem a centrifugálól beszélek), térfogati töltőnek hivják őket. Nagy töltőnél kis fordulaton még a preciziós gyártás ellenére is a résveszteségek miatt visszaáramlik a levegő bizonyos hányada, tehát mintha nem is töltene ott. Egy fordulatra egy bizonyos mennyiségü levegőt tol át magán, ha sok levegő kell a motoromnak, emelnem kell a fordulatát. De ha azt emelem, akkor a levegő hőmérséklete is egyre drasztikusabban nő. A végén annyira kitágul a hőtől, hogy mennyiségre semmivel sem megy be több, mint szivó üzemmódban. Illetve szarabbul megy, mert a motornak hajtania kell a töltőt! Shocked Ez egy centrifugál esetén 30-40 LE. Akkor a többinél legalább ennyi Sad A durvább V8-asok, pl 1500 LE-vel megmérték fékpadon, hogy a kompresszor hajtása 400 LE-t emésztett fel !!! Vagyis ha egy külsö másik motor hajtotta a kompresszort, ugyanez a motor 1900 LE-t teljesitett Very Happy De hát nem vihet az ember egy második motort a csomagtartóban, hogy a kompresszor ne vegye el a teljesitményt a kocsitól Very Happy Mondjuk az egy 12-71-es Weiand volt, és ti gondolom nem akkorát akartok Confused
ÚÚÚ, ez kicsit hosszú lett, bocs, ha vkit untattam Smile

Ae.

166    2005.12.14. 18:14
Turboá
2006.08.07. 07:36   

Múúúúúúú-mmmúúúú! Very Happy jelen!

R.C.S.

Snoopy
2006.08.07. 01:13   

Hát igen, a sufnituningnak is megvannak az előnyei és a hátrányai Sajnos elsőre nem minden sikerül!
A kihívás teszi vonzóvá a dolgot és amikor valami sikerül, akkor az hihetetlen jó érzéssel tölti el az embert, ez az alkotás öröme!
Annyira dúrván nem akarom felnyomni a teljesítményt (ha akarnám, akkor egyértelmű, hogy turbó + kompresszor + nitró, meg kapásból egy V8-as motor! én a V8-asokat imádom, hiába létezik V10, V12, V16! A V8 1 korszak szellemisége, 1 érzés megtestesítője, amit egyedül csak a V8 mondhat a magáénak! legalábbis én így látom és érzem), csak kompromisszumot keresek (kényszerből) hogy ha kell, akkor legyen néha plusz teljesítmény. Ezért merült fel bennem 1 ki-be kapcsolható kompresszor ötlete. Ha elkap a gépszíj, akkor tudjak kicsit odalépni, ha meg nyugissan akarok (inkább muszály, mert drága a nafta) autókázni, akkor meg ne egyen annyit a kicsike. Szóval köztes megoldásnak.

underconstruction    67    2006.01.28. 22:42
turbo
2006.08.06. 15:26   

Jelen!

Engem se hagyatok ki a bulibol Smile (marharépa)

kormány mögött ball oldalt :-)    2787    2005.08.01. 12:03
speer
2006.08.06. 07:45   

Én is "marhaállat "jelentkezem! Shocked
A kompresszor dologgal kapcsolatban: Sajnos itthon kis hazánkban nem igen lehet hozzájutni emberi áron kompresszorokhoz.Pedig vannak előnyei a turbóval szemben,pláne ha nem a legbrutálisabb teljesítmény a fő szempont,mert azért abban a turbó még mindíg toppon van. Itthon könnyebb hozzájutni v.milyen turbóhoz,és a vele való sok melót is bevállalva nekiállunk felszögelni a verdára,kisebb nagyobb eredménnyel.Egy azonban biztos:Bár melyik feltöltési módot választjuk,könnyen a nyomába v. akár elé is kerülhetünk,a gyárilag sokmillió pénzből kifejlesztet akár nagyköbcentis sportmocis gépeknek.És ez benne a jó,hogy otthona sufniban elkészítünk egy ilyet,és komoly meglepetéseket okozhatunk vele az utakon,vagy akár versenyeken is. Wink

Bp-P.v.vár    1648    2005.05.02. 06:23
Kirill
2006.08.06. 07:24   

Én is ilyen marhaállat vagyok Very Happy Vágja a pofákat

Karell Gott írta:
I-scream írta:
Karell Gott írta:
Látom azért vannak érvek,és ellnérvek a kompresszor terén,és hála isten,vannak olyanok akik jobban benne vannak ebben.Igazából az a probléma,hogy baszott ritka ez a fajta feltöltési rendszer,főleg a kompresszorok gyártási technológiájának pontossága miatt.
Ettől függetlenül még mindig jobban szimpatizálok ezzel az eljárással,mint egy turbóval.

Végignézve a Bmw motorpalettáját, sztem mindenki talál ott magának megfelelő teljesítményű motort,amire nem kell se turbo,se kompresszor.Ráadásul bizonyított fogyasztással. Ha munka mellett lenne elegendő időm és pénzem,hogy 500 lóerős M6-osomat biturbósra alakítsam,biztosan meg is tenném.

Ebben igazad van.Csak vannak voltak lesznek Arcok akik valahogy nem bírnak belenyugodni abba,hogy olyan az autójuk ahogy épp van.Ha a kihívást nézzük és belegondolunk,az nem elégíti ki bizonyos embertípusok igényeit.Ezért aztán időt,pénzt fáradságot nem kímélve olyanba vágják fejszéjüket ami nem sűrűn fordult elő eddig kis hazánkban.Legalább is bmw-k terén.
Én is vehetnék mondjuk egy 2,5 mocit a kocsiba,de nagy a valószínüsége,hogy inkább a jelenlegiből csinálom meg,még ha 2x annyiba is kerül.
És rajtam kívül még van egy pár marha aki szintén ezt az utat választja Szemcsis

Ezúton kérek elnézést Mindenkitől akit esetleg sértettem ezzel a hsz-el,nem ez volt a cél.

Uff Angyali

Kecskemét City :)    211    2005.01.19. 19:41
Karell Gott
2006.08.04. 18:09   

I-scream írta:
Karell Gott írta:

Uff Angyali

Power ohne Ende!!!

Tapolca    448    2005.05.30. 19:59
turbo
2006.08.04. 13:54   

Tuningos emberek! A hétvégén esztergomban jártunk és ilyet autóztunk: Online: http://videos.streetfire.net/video/42924302-5dd2-4a42-b051-9810007ad424.htm

Ásztá qrvá,nem gyengén nyomjátok,szivesen beülnék egy beszaratósra Smile Surprised Kacsint

kormány mögött ball oldalt :-)    2787    2005.08.01. 12:03
Turboá
2006.08.03. 07:57   

Vasilij Zajcev írta:
"Meg ha olyan fasza volna, akkor evvel nyomnák a dragok is"

Hát akkor mivel nyomják a nagy dragok:)?
Turbinával,vagy turbina+ kompresszor variánsal,de önmagában kompresszorral már manapság nem elégséges....(Vannak kivételek,de nagyon ritka) Smile

R.C.S.

I-scream
2006.08.02. 23:40   

Karell Gott írta:

Gyöngyös    758    2006.07.09. 22:40
Gery 325i
2006.08.02. 17:28   

Hát ez nem volt gyenge!!!!Val.szinüleg csikos lett volna a gatyám ha benn ülök... Very Happy Brutál a verda és brutálul vezetsz!!!Gratula!!!!! Kacsint

Szombathely    275    2006.02.22. 12:21
Popey
2006.08.02. 10:07   

Tuningos emberek! A hétvégén esztergomban jártunk és ilyet autóztunk: Online: http://videos.streetfire.net/video/42924302-5dd2-4a42-b051-9810007ad424.htm

optics is nothing without power http://www.bmwpower.hu

Budapest    1014    2004.11.03. 11:10
Vasilij Zajcev
2006.08.01. 13:03   

"Meg ha olyan fasza volna, akkor evvel nyomnák a dragok is"

Hát akkor mivel nyomják a nagy dragok:)?

Szeged    98    2006.04.12. 16:23
Karell Gott
2006.08.01. 10:11   

Power ohne Ende!!!

Tapolca    448    2005.05.30. 19:59
Turboá
2006.07.27. 07:24   

Aki azt hiszi,hogy egy VALAMIRE VALÓ kompresszorosításal megúszhatja a kipufogócsonk műtétet,annak ezúton üzenem,hogy biciklibelsőbe él,sötétbe és nyomás alatt.Nagyobb átmérők kellenek.Úgyhogy csak emiatt ,nem pozitív érv,a turbinással szemben. Meg ha olyan fasza volna, akkor evvel nyomnák a dragok is. Demivel,hogy nem tud annyit,és drága is,legfőképp az elterjedetlensége miatt ,ezért csak mint érdekességként tudom HOME-módban számontartani. Ugyanakkor egy kompresszor+turbó kombináció elött fejet hajtok... Cool a kompresszor a motor forgási energiáját emészti fel részben (mechanikus),a turbina a gázkiáramlást használja fel,amivel "folytja" ,és komoly hőfejlődéssel jár.Ami a motor alkatrészeinek igénybevétel szempontjából erőteljeebb. A turbinás megoldásokat robbanásszerű teljesítményleadás jellemzi,mígy a kompresszorost egyenletesebb eloszlás,"dühkitörésmentes"kezelhetőség jellemzi. A kompresszoros lentről is tol ,azonnal tölt valamennyit. Összességében véve a vele való munka számomra nem kevesebb mint a turbinásnál,és jóval drágább. Ez egy elfogult vélemény..... Mad

R.C.S.

VASI
2006.07.26. 20:42   

Kiemelt hirdető
Kiemelt hirdető
Kirill írta:
De jó volna tudni miről vitáztok,csak úgy szikrázik az elme Very Happy Azért attól függetlenül érdekes olvasni Kacsint

Ja! Smile Én is csak olvasom aszt nézek csak ! Surprised Mondjuk most már ugy ahogy tom miről is van szó! Confused Cool

A telefon számom:20 519 37 29

Halásztelek    255    2005.11.27. 17:58
Kirill
2006.07.26. 20:15   

De jó volna tudni miről vitáztok,csak úgy szikrázik az elme Very Happy Azért attól függetlenül érdekes olvasni Kacsint

Kecskemét City :)    211    2005.01.19. 19:41
lezsi
2006.07.26. 16:00   

gnagy e21 írta:

M52 2,8 motor csavarkompresszoral 0,62 bar keréken mérve. 332 Rwhp
szép nyomatékgörbe 2000-7000-ig
http://www.eurosporthighperformance.com/pdfs/TS_2.8L_Uli.pdf

Ez szep, jol sikerult darab, a szamok is kb. stimmelnek.
Tetszik!
Kacsint

2356    2005.06.08. 13:21
Hozzászólások megtekintése:   
<Előző téma megtekintése | Következő téma megtekintése> Időzóna: (GMT +1 óra)

23 / 33 oldal
Ugrás a köv. oldalra: Előző  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 31, 32, 33  Következő
Tartalomjegyzék  »   Tuning témák!

Új téma nyitása     Hozzászólás a témához

Ugrás:  

Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban.
Nem szavazhatsz ebben fórumban.
Vissza az elejére
Egyéni keresés